Swedish Black Sustainable Caviar

“Swedish Black Sustainable Caviar” een “pareltje” uit Zweden.

Deze kaviaar uit Zweden heeft het allemaal. Kaviaar van hoge kwaliteit, geproduceerd met passie, kennis en vakmanschap.

Arctic Roe of Scandinavia AB (AROS) is een Zweedse pionier op het gebied van de productie van Black Caviar. De productie is uiterst duurzaam want de vis wordt niet gedood. En hierdoor uniek in haar soort.

De vissen behoren tot de Siberische steur ondersoorten (Acipenser baerii) en worden geproduceerd in Strömsnäsbruk, Småland. De vrouwtjes produceren tussen de 16 en 24 maanden kuit.

De vissen worden voorzichtig gemolken zodat ze overleven en nog vele jaren kunnen worden geoogst. Om de vis voor kuit te kunnen melken, zonder ze te doden, moet elk vrouwtje afzonderlijk worden gevolgd. Vrouwtjes worden onderzocht met ultrasone apparatuur – precies dezelfde apparatuur die de ontwikkeling van de foetus bij zwangere vrouwen diagnosticeert . Het principe is precies hetzelfde.

AROS voldoet ook aan verregaande eisen op het gebied van diergezondheid en voedselveiligheid. De uitgesproken ambitie van AROS is: “Het meest exclusieve voedselproduct ter wereld produceren in overeenstemming met de strengste voorschriften ter wereld.”

Kaviaar van levende vis is rijper dan kaviaar van gedode vis. Dit betekent dat het vetgehalte in de Småland-kaviaar ongeveer 10% is, in tegenstelling tot traditionele kaviaar met ongeveer 15%.

Bovendien krijgt de Småland-kaviaar een lichte warmtebehandeling in een heet bad voordat hij wordt afgekoeld. Dit wordt gedaan om het risico op bacteriën zoals Listeria te minimaliseren. De warmtebehandeling verlengt ook de bruikbaarheidsdatum. Wanneer de kaviaar een warmwaterbad krijgt, hardt de kuit lichtjes uit aan de oppervlakte resulterend in een ’knapperig karakter’.

Daar waar je producenten veelvuldig gebruik ziet maken van conserveringsmiddelen doet AROS dit niet.

Het zoutgehalte is  3,5%. Dit lichte zout wordt meestal ‘malosol’ genoemd, wat betekent gewoon een beetje zout of licht gezouten in het Russisch.

Door de juiste kennis en passie samen te voegen met vakmanschap dat van generatie op generatie is doorgegeven is dit “pareltje”  tot stand gekomen.

Xqlusiv in de Media De Telegraaf

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten