Over ons | Onze merken | Algemene voorwaarden | Privacy- en cookiebeleid | Disclaimer
Zeewier & zeewierproducten van Lofoten

Weed that’s
good for you

The best of both Worlds.

Angelita Eriksen werd geboren in Napp, een klein vissersdorp op de eilandengroep Lofoten voor de kust van Noorwegen. Haar vader was visser van beroep.

Tamara Singer werd geboren in Nieuw Zeeland. Dankzij haar Japanse moeder, die regelmatig gerechten met zeewier serveerde, was ook zij opgegroeid met de zee.

Je zou kunnen zeggen dat het zoute zeewater bij beide dames overvloedig door de aderen stroomt. Na een hechte vriendschap van ruim tien jaar en vele gezamenlijk reizen over de wereld, kwamen ze op het idee om de geheimen van de zee te delen met de rest van de wereld. Terug in Napp vormt de maritieme kennis van Angelita en Tamara’s kennis van de Japanse keuken, de basis voor de ontwikkeling van hun huidige assortiment producten en recepten. 

De visie van Angelita en Tamara is om innovatieve, gebruiksvriendelijke zeewier producten te ontwikkelen.  Zeewier om smaak en voeding toe te voegen aan de dagelijkse maaltijd en je gastronomische avontuur. Bovendien is het zeewier biologisch gecertificeerd, duurzaam en traceerbaar.

Zeewier bevat meer vitamine C dan sinaasappels, meer calcium dan melk en meer ijzer dan rood vlees. Tevens is zeewier rijk aan Omega 3, zit boordevol met proteïnes en bevat meer iodine dan welke andere voedingsbron ook. 

Voor XQLUSIV Fine Foods and Drinks is het een grote eer Lofoten Seaweed te mogen vertegenwoordigen. De producten zijn niet alleen gezond, deze natuurlijke smaakversterkers uit de oceaan vormen bovendien een welkome aanvulling op uw ‘kruidentuintje’.

We verkopen  zeewier in de pure vorm, maar ook als ingrediënt in handgemaakte tagliatelle uit Italië en in chocolade. Hele mooie producten om cadeau te geven of te krijgen. 

 

Naar de webshop