Houtskool is geen “fine food of drink” en toch hebben we het opgenomen in ons assortiment. De reden dat we dit gedaan hebben is omdat steeds meer mensen ontzettend lekkere gerechten maken op de BBQ en of een kamado. Waar vroeger een paar stukken vlees op de BBQ werden bereid, worden hier nu hele diners op gemaakt. “Fine food” gemaakt op de BBQ. Met een kamado kun je de temperatuur reguleren waardoor de gaarheid van je ingrediënten veel nauwkeuriger te bereiken is. Roken, slowcooking, braden, grillen, stomen en bakken. Eigenlijk een complete keuken. Om lekkere gerechten te maken heb je mooie kwaliteit ingrediënten nodig, maar ook de juiste tools. Bestcharcoal houtskool is een hoog kwalitatieve houtskool die je kan helpen om je gerecht makkelijker en beter naar een hoger niveau te tillen.
Hieronder hebben we op een rij gezet wat de houtskool van bestcharcoal nou zo bijzonder maakt.
Deze houtskool bereikt een extreem hoge temperatuur met meer dan 7000 cal/g aan brandkracht! Je bereiding is binnen een mum van tijd klaar.
Ondanks de hoge temperatuur, geeft deze houtskool nog steeds meer dan 3 uur lang brandtijd zonder rook.
De houtskool is rookvrij en 100% natuurlijk. Ideaal voor bereidingen op de kamado.
Hoe harder het hout, des te harder de houtskool. Daarom wordt Quebracho Blanco gebruikt. Ook wel bekend als de bijlbreker.
De houtskool is gemaakt volgens de traditionele wijze. Geselecteerd met de hand en geproduceerd op ambachtelijke wijze.
De houtskool is puur natuur. Geen toegevoegde chemicaliën, bindingsstoffen of andere toevoegingen.
Vanaf 40,- gratis bezorgd in Twente, in Nederland vanaf 100,- Woon je buiten Nederland? Neem contact op.