Relatiegeschenken

Met een pakket of cadeau uit ons XQLUSIV gifts assortiment maak je elke liefhebber van lekker eten en drinken blij. Ontzettende mooie en lekkere pakketten voor bijvoorbeeld kerst, als relatiegeschenk, een huwelijkscadeau of als cadeau voor de verjaardag van een Bourgondiër.

We hebben een uitgebreid assortiment met producten die echt een WOW factor hebben. Bovendien is er voor elk budget een passend cadeau uit te kiezen.

Mocht je liever zelf een cadeau of pakket samenstellen, neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Wij hebben ook een showroom waar je de producten zelf kunt bewonderen. 

Bekijk alle pakketten

iQ Grills

Ontdek de iQ Grill, onze intelligente barbecue. De iQ Grills Shadow Line is dé nieuwe standaard voor een magische buitenbeleving. Ontwikkeld door kenners, voor barbecueën zonder compromissen. Deze Dutch design kamado is vervaardigd van zorgvuldig geselecteerde materialen en extra sterk mulliet keramiek. Uitstekend bestand tegen hogere temperaturen en perfect voor buiten barbecueën.

Je kunt complete menu’s op jouw iQ Grill bereiden. Niets is te gek: bereiden van goed vlees, roken van lekkere vis, grillen van verse groente, bakken van heerlijke pizza’s en nog veel meer. Alle benodigde accessoires zijn bijgeleverd, dus er is niets dat je weerhoudt om de lekkerste gerechten te maken.

Naar de webshop

Sal de Ibiza

SAL de IBIZA; een lijn van excellente tafelzoutproducten, allemaal gemaakt van 100% zeezout van de hoogst mogelijke kwaliteit. SAL de IBIZA wordt uitsluitend geoogst in het natuurreservaat “Parque Natural de Ses Salines d’Eivissa”, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO in 1999. De producten bevatten geen additieven of conserveermiddelen. Het zout wordt langzaam gedroogd onder de zon en zacht gemalen in oude steenmolens, zodat het meer dan 80 vitale mineralen en sporenelementen behoudt.

Er wordt niets toegevoegd of weggelaten, want een puur en gezond zeezout heeft niets anders nodig dan zon, zee en een zeebriesje! Echt Cristal de la Vida!

Naar de webshop

Bestcharcoal houtskool

Houtskool is geen “fine food of drink” en toch hebben we het opgenomen in ons assortiment. De reden dat we dit gedaan hebben is omdat  steeds meer mensen ontzettend lekkere gerechten maken op de BBQ en of een kamado. Waar vroeger een paar stukken vlees op de BBQ werden bereid, worden hier nu hele diners op gemaakt. “Fine food” gemaakt op de BBQ. Met een kamado kun je de temperatuur reguleren waardoor de gaarheid van je ingrediënten veel nauwkeuriger te bereiken is. Roken, slowcooking, braden, grillen, stomen en bakken. Eigenlijk een complete keuken. Om lekkere gerechten te maken heb je mooie kwaliteit ingrediënten nodig, maar ook de juiste tools. Bestcharcoal houtskool is een hoog kwalitatieve houtskool die  je kan helpen om je gerecht makkelijker en beter naar een hoger niveau te tillen.

Hieronder hebben we op een rij gezet wat de houtskool van bestcharcoal nou zo bijzonder maakt.

EXTREEM HEET

Deze houtskool bereikt een extreem hoge temperatuur met meer dan 7000 cal/g aan brandkracht! Je bereiding is binnen een mum van tijd klaar.

BRANDT LANG

Ondanks de hoge temperatuur, geeft deze houtskool nog steeds meer dan 3 uur lang brandtijd zonder rook.

ROOKVRIJ

De houtskool is rookvrij en 100% natuurlijk. Ideaal voor bereidingen op de kamado.

EERSTE KLAS

Hoe harder het hout, des te harder de houtskool. Daarom wordt Quebracho Blanco gebruikt. Ook wel bekend als de bijlbreker.

HANDMATIGE SELECTIE

De houtskool is gemaakt volgens de traditionele wijze. Geselecteerd met de hand en geproduceerd op ambachtelijke wijze.

100% NATUURLIJK

De houtskool is puur natuur. Geen toegevoegde chemicaliën, bindingsstoffen of andere toevoegingen.

Naar de webshop

Olive oils & vinegars

Olijfolie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een heerlijke smaakmaker voor allerlei producten. Heerlijk over salades, vlees, vis, groente of om versgebakken brood in te dippen.

Bovendien is olijfolie erg gezond en past het heel goed in een mediterraans dieet.

Eigenlijk kan een goede olijfolie een gerecht op magische wijze naar een hoger niveau tillen. Een mooie olijfolie is een must voor mensen die van koken en van lekker eten houden. Dus ook een prachtig cadeau om te krijgen of te geven.

Bij XQLUSIV zijn we altijd op zoek naar pareltjes. Wij blijven dan ook zoeken naar de mooiste en lekkerste oliën om ons assortiment uit te breiden. 

Naar de webshop

Verse truffel & truffelproducten van “TheTruffle”

Afbeelding van TheTruffle

Truffels zijn een smaakbeleving voor de ware fijnproever. De exclusieve smaak van truffel geeft aan elk gerecht cachet. Dit is ook de reden waarom XQLUSIV dit product zo graag in het assortiment wil hebben. Truffel is een ware traktatie voor de liefhebber.

Ons assortiment varieert van verse truffel in zijn puurste vorm tot truffel verwerkt in producten om mee te koken.

De truffels zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van een buitengewone smaak en geur. En bovendien voor elk budget is er een truffel product. Van de zwarte herfsttruffel tot de witte winter truffel, maar ook carpaccio van truffel of gedroogde truffel. Alle producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en zijn van de beste kwaliteit.

Verwen jezelf en je gasten op deze traktatie en maak van je maaltijd een feestje.

Naar de webshop

XQLUSIV wijnen

Afbeelding van Exclusieve wijn

Ons exclusieve wijnassortiment bestaat voornamelijk uit een ultieme selectie Spaanse wijnen. En dat is een bewuste keuze. Even voor alle duidelijkheid… exclusief betekent niet per definitie duur. Sterker nog, onze uitdaging is het vinden van de pareltjes met een optimale prijs-kwaliteit verhouding.

Door de opkomst van nieuwe technieken in Spanje, zien we dat de kwaliteit van Spaanse wijnen de laatste jaren met sprongen vooruit is gegaan. In Spanje spreekt men van wijn maken in plaats van wijn produceren. Dit typeert de Spaanse filosofie van wijn maken. Een wijnmaker verzorgt zijn druiven en zijn wijn! Dat proef je…

In Spanje wordt dan misschien niet de grootste hoeveelheid wijn gemaakt, het is wereldwijd wel het land met de meeste wijngaarden. En het zijn juist die uitzonderlijke wijngaarden waarop onze selectie is gebaseerd.

Ervaar het zelf! Trakteer jezelf eens op één van onze heerlijke wijnen!

Naar de webshop

Kaasdelicatessen

Afbeelding van Belper Knolle

Jumi is een prachtig bedrijf vlakbij Bern waar met heel veel liefde hele mooie producten gemaakt worden. In een heel hecht team worden de lekkerste kaas specialiteiten gemaakt.  Het vee van de deelnemende boeren leeft buiten en graast in de Zwitserse Alpen. Geen antibiotica en geen hormonen. Elke dag brengen deze boeren hun dagverse koemelk naar de zuivelfabriek, waar de rauwe melk wordt verwerkt tot kaas. Ambachtelijk bereid en met passie gemaakt. Puur natuur. En dat proef je!

De producten die wij van Jumi afnemen geven net dat extra’s aan de borrelplank of maken je gerecht specialer. Heerlijk en eerlijk!

 

Naar de webshop

Black Swedish Sustainable Caviar

“Swedish Black Sustainable Caviar” een “pareltje” uit Zweden.

Deze kaviaar uit Zweden heeft het allemaal. Kaviaar van hoge kwaliteit, geproduceerd met passie, kennis en vakmanschap.

Arctic Roe of Scandinavia AB (AROS) is een Zweedse pionier op het gebied van de productie van Black Caviar. De productie is uiterst duurzaam want de vis wordt niet gedood. En hierdoor uniek in haar soort.

De vissen behoren tot de Siberische steur ondersoorten (Acipenser baerii) en worden geproduceerd in Strömsnäsbruk, Småland. De vrouwtjes produceren tussen de 16 en 24 maanden kuit.

De vissen worden voorzichtig gemolken zodat ze overleven en nog vele jaren kunnen worden geoogst. Om de vis voor kuit te kunnen melken, zonder ze te doden, moet elk vrouwtje afzonderlijk worden gevolgd. Vrouwtjes worden onderzocht met ultrasone apparatuur – precies dezelfde apparatuur die de ontwikkeling van de foetus bij zwangere vrouwen diagnosticeert . Het principe is precies hetzelfde.

AROS voldoet ook aan verregaande eisen op het gebied van diergezondheid en voedselveiligheid. De uitgesproken ambitie van AROS is: “Het meest exclusieve voedselproduct ter wereld produceren in overeenstemming met de strengste voorschriften ter wereld.”

Kaviaar van levende vis is rijper dan kaviaar van gedode vis. Dit betekent dat het vetgehalte in de Småland-kaviaar ongeveer 10% is, in tegenstelling tot traditionele kaviaar met ongeveer 15%.

Bovendien krijgt de Småland-kaviaar een lichte warmtebehandeling in een heet bad voordat hij wordt afgekoeld. Dit wordt gedaan om het risico op bacteriën zoals Listeria te minimaliseren. De warmtebehandeling verlengt ook de bruikbaarheidsdatum. Wanneer de kaviaar een warmwaterbad krijgt, hardt de kuit lichtjes uit aan de oppervlakte resulterend in een ’knapperig karakter’.

Daar waar je producenten veelvuldig gebruik ziet maken van conserveringsmiddelen doet AROS dit niet.

Het zoutgehalte is  3,5%. Dit lichte zout wordt meestal ‘malosol’ genoemd, wat betekent gewoon een beetje zout of licht gezouten in het Russisch.

Door de juiste kennis en passie samen te voegen met vakmanschap dat van generatie op generatie is doorgegeven is dit “pareltje”  tot stand gekomen.

 

Naar de webshop